Om os

Folkene bag jazzstævnerne.dk

Jens Jørn Gjedsted 

Medstifter af Jazz i Reprisen og tidsskriftet MM. Mangeårig jazzmedarbejder i Danmarks Radio med ekspertise i musikhistoriske udsendelser, bl.a. udsendelsesserier om dansk rock og afrikansk musik og desuden portrætudsendelser om jazzens store stilskabere. 

Har skrevet bøgerne Elektrisk jazz, Ny afrikansk musik, Jazz i Reprisen, medforfatter på Dansk Jazz 1950 – 2010 og Politikens Jazz og Jazz Leksikon, har oversat John Chiltons Jazz. 

Har deltaget gennem mange år på jazzstævnerne siden det første i 1966. Har som trompetist spillet i mange danske orkestre, både jazz og fusion. 

Facebook:  https://da-dk.facebook.com/reprisejensjorn

Ole Matthiessen 

Komponist og pianist. Musikpolitisk aktiv i 1970erne som medlem af Den danske Jazzkreds, Nordjazz, European Jazz Federation, formand for Dansk Jazzmusikerforening, medarrangør af Multi-Musik-Festival. 

Radioarbejde har omfattet 37 års virke bl.a. som redaktør af nyhedsmagasinet Jazznyt, producer for DR Big Band og Radiojazzgruppen, redaktør af Jazz Live med optagelser af studeproduktioner, koncerter og transmissioner, musikhistoriske serier om dansk jazz i samarbejde med Erik Wiedemann og Erik Moseholm, samt Jazzens Historie sammen med Jens Jørn Gjedsted og Finn Kragerup. 

Underviser i musikhistorie og sammenspil gennem 30 år på Det kongelige danske Musikkonservatorium, og 20 år på Rytmisk Musikkonservatorium. 

Medforfatter på Rytmisk musik (Gyldendal), Dansk Jazzhistorie 1950 – 2010 (Politiken) og We Came To Play – bogen om DR Big Band (Wilhelm Hansen). Har skrevet pionerværket Trommernes Rejse – historien om den rytmiske musik, artikler til Den store danske Encyclopædi og medoversætter på Politikens Jazz. Anmelder ved tidsskriftet JazzSpecial siden 1996, medlem af Ben Webster Fonden og Radio Jazz’ bestyrelse. Blandt markante projekter her den løbende serie Trommernes Rejse. 

Har udover at lede egne ensembler spillet med mange danske grupper. 

Har som producer og musiker medvirket ved ca. 200 pladeudgivelser. 

Har deltaget i utallige stævner siden 1967, både som deltager, stævneleder eller underviser med speciale i begynderjazz.

Hjemmeside med udførlig bio: http://www.nemmehjemmesider.dk/side/Ole_Matthiessen/

Aage Hagen

Keyboardspiller og komponist i popgruppen Tøsedrengene.

Kursusleder, tilrettelægger og underviser på utallige efteruddannelseskurser og stævner, arrangeret af bl.a. Statens Musikråd, Danmarks Lærerhøjskole, Rytmisk Center, DMpF (Dansk Musikpædagogisk Forening), Den Danske Jazzkreds, ROSA, Fajabefa og det nordiske netværk Skanbeat med støtte fra Nordisk Musikråd.

Sekretær og senere formand for RMU (Samrådet for Rytmisk Musikundervisning). 

Underviser, uddannelsesleder og international koordinator på Rytmisk Musikkonservatorium i mere end 20 år, og stod her bl.a. for udviklingen af uddannelserne i Music Management og Sangskrivning. 

Er en af initiativtagerne til Danish Songwriting Academy, en eliteuddannelse i kommerciel sangskrivning og produktion.

Aage Hagen har deltaget i en række stævner som deltager, underviser og stævneleder.